Tango, tango, tango - Reisverslag uit Buenos Aires, Argentinië van Stella Evers - WaarBenJij.nu Tango, tango, tango - Reisverslag uit Buenos Aires, Argentinië van Stella Evers - WaarBenJij.nu

Tango, tango, tango

Door: Stella

Blijf op de hoogte en volg Stella

08 November 2010 | Argentinië, Buenos Aires

Donderdagochtend dus. Voor t eerst weer in mn eentje opstaan (dat kan ik gelukkig ook!) en naar school. De les zoals gebruikelijk en daarna lunchen bij een dichtbijgelegen goedkope parrilla met een groepje. Na de lunch even de stad in, voor ballerina's (voor moeie voeten van de tango), scrubgel, een zonnebril en een riem. Alleen het eerste is gelukt. Ik moest namelijk ook weer bijtijds terug zijn, omdat ik het vorige verslag nog wilde typen en rond half 7 begon de film. De film was dit keer Buena Vida Delivery. Een film die je achterlaat met een knoop in je maag. Mooi en erg leerzaam over de situatie van een groot aantal families hier in Bs As nog maar 9 jaar geleden. De film heeft echt mijn blik op de mensen hier veranderd (een beetje, maar toch!). Een aanrader dus! Na de film ben ik even naar huis gegsan om me op te frissen en vervolgens heb ik Ty, een schoolgenoot, opgepikt en zijn we naar een milonga in de buurt gegaan. Lenia kwam even later ook. Omdat er geen beginnersles was en Ty nog helemaal niet kan dansen, is hij na een halfuurtje kijken weer weggegaan met het voornemen om snel les te nemen. Lenia en ik bleven. Wat een leuke milonga! Erg lokaal (bijna geen toeristen) en een schattig klein zaaltje. En natuurlijk lekker veel goede mannen om mee te dansen. Voor we het wisten was het 2 uur en afgelopen. Omdat we nog geen zin hadden in een einde zijn we nog even een drankje gaan doen met 2 argentijnen in een bar in de buurt. Daarna toch maar naar bed.

Vrijdag op school was dus niet makkelijk, op 3,5 uur slaap. En het was nog wel mijn laatste groepsles! Volgende week heb ik namelijk priveles, zodat ik wat meer kan uitslapen van de milonga's. De laatste les was gezellig. Na de les zijn we met zn allen op de foto gegaan in de gang van de school. Daarna natuurlijk weer lunchen (ja, dezelfde parrilla) en vervolgens naar DNI voor yoga. Mmmm, dat is echt fijn! Al was ik daarna natuurlijk zo relaxed dat ik, eenmaal thuis, echt niet meer weg wilde. Ach, lekker vroeg naar bed dan maar.

Zaterdag weer ns lekker uitgeslapen. Daarna de zon in, want het was geweldig weer! Echt tegen de 30 graden en zonnig, heerlijk! Ik heb een beetje door de stad gelopen tot tegen 19u, toen ging ik naar tango alternativo-les (neotango dus). Dat was weer erg leuk. De eerste les met teveel mannen (in plaats van vrouwen). Na de les gingen we met een groepje dansers uit eten, toevallig bij hetzelfde restaurant als ca 2 weken geleden. Het eten was prima, dus dat geeft niet dan. De service was dit keer helaas iets minder. We voelden ons af en toe een beetje genegeerd. Na het eten zijn we naar Club Villa Malcolm gegaan voor een optreden van de tango-groep Mysteriosa Buenos Aires. Gaaf! Was een groep van een stuk of 7 man en 1 zangeres. Echt heel mooie muziek. Na het optreden was er nog milonga, dus heb ik nog tot een uur of 3 gedanst. Toen was het afgelopen en ben ik met de bus naar huis gegaan.

Zondag heb ik lekker in de zon door San Telmo geslenterd (er was weer feria) en in t park een boekje gelezen. Heerlijk ontspannen dus. Daarna even thuis voor mezelf gekookt en toen was het weer tijd voor tango! Eerst op de plaza Dorrego (buiten dus!) en daarna in Torquato Tasso, een zaal hier vlakbij. Bij die laatste was weer live-muziek. Maar niet zo goed als die van zaterdagavond. Niettemin wel lekker gedanst. Dansen op live-muziek is wel extra bijzonder. Om half 2 ofzo liep het leeg en had ik het ook wel een beetje gehad. Tijd voor bedje! En nu ben ik net wakker (echt!) en ga ik eens naar school voor lunch en afspraken over mn rooster en daarna weer eens dansen!

• 08 November 2010 - 16:37

Daddy:

Nou, het gaat wel goed met jou daar, Stel! Een en al tango; veel leuke mensen om je heen. Ik moet nog wél even in een oud bericht van je zien te vinden wat nu "milonga" precies is. En als je terug bent mag je uitleggen hoe je parilla maakt ( voor zover we in ons koude kikkerlandje de ingrediënten daarvoor hebben ). Mijn dag was vandaag top, want na een paar uur zwoegen onder de vloer heb ik een verstopte afvoer weer in orde kunnen maken. Nuttig , natuurlijk.Groetjes uit een vrij koud Utrecht ( 5 graden en vrij veel wind )
    Daddy
    daddy

• 08 November 2010 - 22:00

Fraukje:

Jee, wat een gedans allemaal ;) 30 graden klinkt goeeeed :) tot donderdag!! x

• 09 November 2010 - 09:25

Fleur:

Klinkt als een verslaving....:)

• 11 November 2010 - 00:21

Stella Evers:

Haha, een verslaving is t inderdaad wel... maar gelukkig nog niet echt. Ik kan er ook nog van afblijven. Zoals nu, lekker avondje thuis :-D