It´s been long!
Door: Stella
Blijf op de hoogte en volg Stella
04 November 2010 | Argentinië, Buenos Aires
Vrijdagochtend was er natuurlijk weer school. Helaas was het vrijdag niet erg mooi weer, dus de geplande wandeling door Recoleta met Maribel na school ging niet door. In plaats daarvan ging Maribel naar een museum. Daar had ik echter geen zin in, dus ik ben lekker met een groepje van school (waaronder Lenia) in een Parilla gaan eten. En vervolgens met Lenia de regen getrotseerd (en die komt hier best hard naar beneden) om tangoschoenenwinkels te bezoeken. En we hebben allebei wat gekocht! Ik erg mooie zwart/witte schoenen met bloemmotief en Lenia dansgympen. Ik heb op dit moment nog geen foto gemaakt van mijn nieuwe schoenen, maar zal dat binnenkort maar eens doen. Na het winkelen hebben we de subte genomen naar de dansschool van DNI, ons aangeraden door een schoolgenoot. Daar was om 19 uur een les op niveau 2/3. Die hebben we gevolgd. Geweldig! Wat een sfeer daar! Leuke mensen, erg veel lessen voor niet zo veel geld en het hele gebouw is gewoon tango. Echt mooi! Omdat we na de les zeker nog niet waren uitgedanst, maar wel even naar huis wilden voor droge kleren, hebben Lenia en ik weer de metro gepakt en voor daarna een milonga uitgezocht ´in de buurt´. Dat bleek helaas toch iets verder weg dan gedacht en na ruim een half uur lopen, bleek bovendien dat er geen kip was! Toch maar de bus genomen naar Palermo, naar een grotere milonga waar Lenia al eens eerder geweest was. Ongelooflijk! Een enorme dansvloer en wel 200 man/vrouw, allemaal tango aan het dansen of aan het kijken naar tango-dansende mensen. Het bleek dat ik er wel even in moest komen hoe het spel van gevraagd worden werd gespeeld. Terwijl Lenia vrijwel constant op de dansvloer te vinden was, had ik (misschien maar goed ook) wel regelmatig even een rustmomentje. Het speelt waarschijnlijk ook mee dat mijn lengte vermoedelijk ook wat mannen afschrikt. Maar gelukkig waren er ook genoeg mannen waarmee ik heerlijk heb gedanst. En natuurlijk ook genoeg waarmee ik minder fijn heb gedanst;-) Voor we het wisten, zagen we mensen aan het ontbijt zitten (koffie met medialunas) en bleek het al na vijven te zijn. Omdat we toch ook wel moe werden (met name de voeten) zijn we met de eerste subte (rond 6 uur) naar huis gegaan.
Zaterdag heb ik vanzelfsprekend voor een groot deel in bed doorgebracht, tot een uur of 2. Ook heb ik weer lekker relaxed mijn vuile kleren gewassen. Rond 5 uur besloten Lenia en ik om naar een Practica bij DNI te gaan. Daar kwamen we rond 6 uur. Het was echt belachelijk druk, maar wel gezellig. Er was ook een paar dat een show van een drietal tango´s gaf en er werd natuurlijk veel gedanst. Na de practica was er ook nog een les neotango. Ondanks het feit dat er veeeeel meer vrouwen dan mannen waren, was die les echt super. De docent, Juan, is superaardig en we hebben echt leuke dingen gedaan in de les. Ook waren er een paar erg goede mannen bij, met wie ik heerlijk heb gedanst. Na de les was er in dezelfde zaal een ´Amerikaans´ feestje voor alle nieuwelingen. We zijn dus nog maar even gebleven. Een Duits meisje van onze school was er ook bij, evenals een heleboel docenten en andere bekenden van de lessen. Er was natuurlijk veel te veel te eten en drinken (zoals, zo heb ik recent ondervonden, op alle amerikaanse feestjes). Ook was er een loterij omdat de groep die het feestje organiseerde (Tango 101) die dag precies een jaar bestond. Er was ook speciaal taart en we hebben gezongen. Natuurlijk moest ik ook meedoen aan de loterij, al was het maar om de groep te steunen, voor 1 euro per lot vind ik dat geen probleem. De prijzen bleken een tweetal handgemaakte shirt van Tango 101 en een priveles. En ik zou ik niet zijn als ik niet een T-shirt heb gewonnen. Gaaf, zwart met wit en oranje. Die kan ik mooi aan naar de les. Rond twaalven was het feestje af, want daarna mocht er geen geluid meer worden gemaakt. Wel werd er nog heel sfeervol afgesloten met een liveduo: bandoneon en gitaar. Heel mooi. Omdat de nacht natuurlijk nog jong was (voor een zaterdag), gingen Lenia en ik vervolgens naar een vriend van haar die haar (en eventuele vrienden) had uitgenodigd voor een Halloweenfeestje bij vrienden van hem thuis. Dat was gezellig, al waren de andere bezoekers erg op zichzelf. Het was moeilijk contact te leggen (misschien ook omdat we toch wel een beetje moe waren). Wel leuk om een huis van binnen te zien, met binnenplaatsje en dakterras. Er werd ook erg veel gerookt binnen, ook jammer. Toch hebben we het wel gezellig gehad, maar tegen 3en ofzo vielen we echt om en namen we dus een taxi naar huis. Ik vind nog dat we het lang hebben volgehouden, gezien de avond ervoor!
Zondag ben ik dus maar weer begonnen met lekker lang in bed blijven liggen. Daarna richting busstation om Karin op te halen. Jeej, eindelijk een oude bekende. Het was een erg fijn weerzien, al is het busstation niet erg sfeervol. Helaas bleek de metro voor de terugweg niet te gaan, dus moesten we een bus zoeken. Daar rijden er hier nogal veel van en het vinden van de juiste bus is een heel gepuzzel in een boekje genaamd Guia T, met daarin allemaal (deel)kaarten van Bs As en een beschrijving van alle busroutes. We zijn er gelukkig uitgekomen. Helaas werden we en passant door een dame groen gespoten (echt heel vies spul). Dat is een truc die ze hier toepassen om je zakken te rollen. Ze bieden je vervolgens aan om te helpen je schoon te maken en als je dan zakdoekjes oid pakt uit je tas, pakken zij je geld eruit als je niet oppast. We zijn in ieder geval maar niet ingegaan op het aanbod van de dame om ons te helpen ons schoon te maken. Inmiddels is het groene spul gelukkig wel uit onze kleren gewassen, maar wat stonk dat, zeg! Anyway, wij dus met de bus naar mijn huis. Maar voor de bus heb je muntjes nodig (je betaalt in een soort automaat) en die hadden we niet. Even langs een winkel dus. En daarna alsnog de bus. Even opfrissen in t appartement en naar de feria van San Telmo, een leuk marktje met allemaal kraampjes met met name snuisterijen en kleding, maar ook wat handwerk etc. We kwamen op de Plaza Dorrego, het centrale plein van San Telmo een leuk restaurantje met vermaak in de vorm van een tangodansend paar tegen, dus daar zijn we maar even gaan lunchen. Duur! En helemaal niet bijzonder. Maar de tango was wel leuk om naar te kijken. En de wijn was ook prima. Daarna nog even verder gelopen over de markt (niets gekocht) en via de supermarkt naar huis. Daar lekker gekookt en Jumanji op de televisie gekeken. Ter lering met Spaanse ondertiteling.
Maandag moest ik natuurlijk weer naar school. Karin kon lekker thuis blijven en heeft, heel fijn, in de tussentijd de was gedaan. Na mijn lessen hadden we weer afgesproken bij mijn school en zijn we samen bij een vegetarisch restaurantje om de hoek gaan eten. Heerlijk! Vervolgens zijn we naar DNI gegaan voor een yogales en een tangoles, die laatste op beginnersniveau voor Karin en op niveau 3/4 voor mijzelf. De yogales was zwaar! Ik voelde na afloop echt al mijn spieren. Het was wel erg lekker en ik was echt superrelaxed daarna. We hadden anderhalf uur tussen beide lessen, dus toen zijn we even naar een dichtbijgelegen pleintje gewandeld en hebben daar lekker een Alfajor gegeten. Dat is een lokale specialiteit bestaande uit 2 koekjes met een laag Dulce de Leche ertussen. Zoet, maar heerlijk! De dansles was ook weer erg goed. Ik heb heerlijk gedanst, weer met een paar hele goede mannen. Na de les hadden we honger. Er waren nog wat leerlingen met honger, dus we zijn met een groep van een stuk of 7 naar een dichtbijgelegen all-you-can-eat Chinees vegetarisch restaurant gegaan. Lekker! Was wel een heel gezond restaurant, want ze schonken ook geen alcohol. Maargoed, het was toch al zo´n gezond dagje, dus vers geperste jus was zeker geen straf!
Dinsdag begon natuurlijk weer met les voor mij, terwijl Karin haar ticket uit Buenos Aires ging kopen en het kerkhof van Recoleta bezocht. Daarna zijn we samen gaan lunchen en vervolgens naar Puerto Madero gewandeld. Dat is hier het ´manhattan´. Achter Pto Madero ligt ook een heel groot stuk natuur, dus daar zijn we lekker gaan relaxen. Deze middag laat zich beter vertalen in foto´s dan in woorden, dus ik verwijs voor de rest van het verslag naar de nog bij te voegen foto´s. Aan het eind van de wandeling hebben we nog een heerlijke ijskoffie met Dulce de leche genoten. Ja, ze weten hier wel wat eten en drinken is. Toen zijn we via huis naar La Catedral gegaan, en hebben onderweg Lenia opgepikt. Bij la Catedral was een tangoles en daarna milonga. Het was weer erg leuk daar. Inmiddels kende ik ook al aardig wat dansers, dus, toen de les af was en totdat ik moe werd, heb ook ik vrijwel geen moment gezeten. De les hebben Lenia en ik overigens niet gevolgd, want het niveau van de rest van de dansers leek niet erg aan te sluiten bij ons niveau (ons niveau was hoger). Maar we hebben het daarna zeker goed gemaakt op de dansvloer. Karin was ook erg enthousiast en niet van de vloer af te krijgen. Erg leuk. Ondertussen hebben we ook lekker wat gegeten (ik gazpacho en de anderen empanadas), want dat kon daar ook. We raakten ook aan de praat met wat mannen aan onze tafel (het was erg druk), want Lenia bleek een ervan te kennen uit haar eerdere hostel. Het waren brazilianen. En ineens was het natuurlijk weer een uur of 3. Er werd nog wat popmuziek gedraaid en er was een zangeres, maar daarna gingen we toch echt naar huis.
...Om na 3,5 uur slaap weer op te staan. Karin had haar tas gelukkig dinsdagavond al ingepakt, dus die was in no time onderweg naar haar boot van 9.30uur. Ik in iets meer tijd ook naar mijn les van diezelfde tijd. Geloof dat ik wel iets minder geconcentreerd was dan normaal, maar ik moet zeggen dat het me meeviel. Na de les was er weer een excursie met Maribel. Ditmaal naar Recoleta: een brug, een universiteit, een park en een kerkhof. En, eindigend bij een ijssalon. Mjummie! Na de excursie begon het helaas heel hard te regenen (terwijl het de rest van de dag erg mooi weer was, zij het nogal warm, graad of 27), dus maar snel naar huis. Buiten zijn is dan niet fijn. En ik was moe. Dus: lekker bijtijds naar bed. Helaas geen tango meer voor mij die dag.
Ah en nu begint de film, dus houd ik op bij donderdagochtend, vandaag dus. Tot snel!
04 November 2010 - 23:49
Matthijs:
Wow wat een lang verhaal! Nou de foto's nog... maar goed, dit klinkt alweer jaloersmakend genoeg. Ik wil ook! Spreek je snel, kus! -
05 November 2010 - 06:23
Yvette:
Hoi Stella, zo te lezen, vermaak je je nog steeds daar aan de andere kant van de wereld :-D. Heel veel plezier nog! -
05 November 2010 - 08:47
Linda:
Ha meissie. Tof om te lezen dat je de tango's van Buenos Aires nu wel hebt gevonden. Inderdaad niet echt een beknopt verhaal maar wel leuk om te lezen hoe het je daar vergaat.
Ciao bella! -
05 November 2010 - 09:05
Zusje!:
Zozo, dat kost me wel wat tijd om allemaal te lezen...wat een lang verhaal! Leuk om allemaal te lezen zussie! Klinkt alsof je het daar enorm naar je zin hebt! Dat is mooi!
Hier gaat alles z'n gangetje...druk aan het werk en nog steeds weinig tijd om ons nieuwe huisje nou eindelijk eens 'af' te maken! Het plan is om van het weekend toch EINDELIJK eens lampen te gaan uitzoeken...
Ik wens je veel plezier met alles wat je daar doet! Geniet! Tot snel!
Liefs en een dikke kus, Fleur -
05 November 2010 - 09:45
Tante Annemarie:
en maar dansen en maar dansen. Ik word er al moe van als ik het lees. Fijn dat je het zo naar je zin hebt. Groetjes -
05 November 2010 - 15:00
Huub En Marianne:
Ook wij volgen je natuurlijk en zijn blij dat je nu lekker aan het dansen bent.Daar ging je toch ook voor?!Je spaans zal ook wel met sprongen vooruit gaan.Geniet nog maar lekker want het is zo januari liefs. -
05 November 2010 - 21:33
Iris Schellekens:
Ha Stella!
Wat leuk dat je een echt tango-maatje gevonden hebt!! Hoeft je eigenlijk nooit alleen dus! En nu maar hopen op wat lange mannen dus, haha!
Bevalt je ´nieuwe´ klas een beetje?
Wij zitten nu in Cuzco, echt geweldige stad!Je kunt je ook met recht al verheugen op de homestead/ boerderij van Ninos hotel!! Het hotel in de stad is al geweldig, wij genieten :D -
06 November 2010 - 18:34
Fraukje:
Cabrera, here I come :)
x -
07 November 2010 - 12:00
Laurien:
Als ik me goe herinner zit er een lekker restaurantje (vooral de witte wijn) met een goed terras bij Puerto Madero. Geniet er nog even van! Groetjes!
10 November 2010 - 23:30
Stella:
Nog even wat late reacties: is t gelukt met de lampen, Fleur? En Iris, mijn 2e klasje was ook gezellig. Nu heb ik priveles, best eenzaam eigenlijk. Ik verheug me idd nu al op Cuzco :-)
En Laurien: I'm afraid I need a name... zitten best veel restaurantjes daar... enig idee? Xx