vlug weer door
Door: Stella
Blijf op de hoogte en volg Stella
06 Augustus 2006 | Costa Rica, Golfito
Gisterenavond heeft Arnoud al iets geschreven over onze aankomst. Ik begin dus bij vanochtend. Wij hadden het plan opgevat om naar een orchideeentuin in de buurt te gaan. Omdat deze tuin alleen per boot is te bereiken, zijn we gaan informeren waar een dergelijke boottocht te regelen viel. Uiteindelijk hebben we twee plaatsen gevonden waar dit kon worden geregeld, maar beide plaatsen waren zo duur (60 resp. 70 dollar, terwijl in een volgend dorpje een tour erheen inclusief snorkeltripje 35 dollar p.p. kost), dat we hebben besloten vanuit het volgende dorpje naar de orchideen te proberen te gaan. Aangezien we toch voor hier ook nog op het programma hadden staan om een wandeling in de jungle hierachter te maken, kwam dat ook niet zo heel slecht uit.
Zo trokken wij er ´s ochtends na het ontbijt op uit met twee flessen water op zoek naar het - volgens de Lonely Planet - steile maar goed onderhouden pad door het woud. Helaas... het pad was inmiddels onvindbaar óf lang niet meer zo goed onderhouden. Na een halfuur klauteren langs een érrug steil paadje gaven we dus maar op (omdat verder gaan een zeer waarschijnlijke val zou betekenen). Omdat we ook van een halfuurtje klimmen behoorlijk vies en moe waren geworden gingen we maar weer eens douchen en onder de airco uitrusten. Daarna hebben we onze schone was opgehaald, die we gisteren hebben weggebracht en toen belandden we weer in dit internetcafé. Omdat het inmiddels is gaan regenen, ziet het er niet naar uit dat we alsnog gaan wandelen via een ander pad (of eigenlijk een weg: naar radiozenders bovenop de berg, midden in het woud).
Voor morgen hebben we dan in planning staan om Golfito weer te gaan verlaten voor Zancudo, een dorpje nog verder naar het zuiden. Daar is waarschijnlijk geen internet (of een pinautomaat), dus we laten weer wat horen als we over een aantal (minimaal 3) dagen weer in de buurt van een internetcafé zijn. Pa & Ma: een hele fijne vakantie! En Menne: volgens Arnoud zijn de foto´s eigenlijk vet duurder (namelijk 13,50 voor 100, voor een jaar). Dus ik vervang de foto´s anders wel gewoon. Dat kan natuurlijk net zo makkelijk. De oude hebben jullie toch al wel gezien, denk ik zo.
07 Augustus 2006 - 07:15
Elma:
Lief duo
Hans heeft het geld voor die extra fotoruimte al overgemaakt, sterker nog; het is bij hem al afgeschreven, dus binnenkort kun je veel meer foto's kwijt.
Als wij in Griekenland onverhoopt toch niet zo makkelijk op jullie site kunnen kijken, dan kunnen we ze later nog bekijken.
Wij vertrekken over een uurtje en wij vinden het fijn om nog net een berichtje van jullie te lezen. have fun, kusje van Fleur en liefs van ons drieën -
07 Augustus 2006 - 07:53
Els:
Hoi Stella en Arnout!
Allereerst: gefeliciteerd met je afstuderen, Stella! Ik wist wel dat je eerder zou zijn dan ik... ;-). Voorlopig verblijf ik nog dagelijks in de schone letterenbibliotheek van het bruisende Utrecht en vul ik mijn dagen met historische verhandelingen...wat een zomer! Jullie verhalen van een reis doen me beseffen waar ik het voor doe. Jullie verhalen stimuleren dus actief mijn studeerinspanningen ;-)!
Leuk om te lezen en het fungeert meteen als een heus reisdagboek voor jullie zelf! Geniet ervan.
Liefs Els