Weekend!
Door: Stella
Blijf op de hoogte en volg Stella
25 Oktober 2010 | Argentinië, Buenos Aires
Zaterdag heb ik eerst heerlijk uitgeslapen. Daarna heb ik via facebook en sms afgesproken met Nynke om een stukje te gaan wandelen in Palermo in het park. Het was super mooi weer! We hebben lekker zitten kletsen aan de waterkant. Helaas betrok het op een gegeven moment. Toen zijn we de wijk ingelopen voor een restaurantje/koffiezaak. Die hebben we gevonden! We hebben echt heerlijke koffie gedronken (ook met Dulce de Leche-smaak!) en iets hartigs en iets zoets gegeten. In mijn geval een quiche en een stuk brownie met heel veel zoetigheid (dulce de leche en een of andere creme) erop. Ik voeg straks een foto toe van onze heerlijke 2e gang. Na al dat eten en drinken waren we moe (en tegelijk aan het stuiteren van de suiker), dus toen gingen we weer naar huis. Het was inmiddels ook al 9 uur ofzo, dus een mooie tijd. Die avond heb ik op advies van Nynke lekker Nederlandse televisie zitten kijken op mijn laptop. Ik ben weer helemaal bij met Oh Oh Cherso (en ik had nog bijna niets gezien, dus dat zegt wat...).
Zondag wilden Nynke, Marlou en ik naar de feria (soort vrijmarkt) van mataderos, een van de buitenwijken van BsAs. We hadden afgesproken in het centrum, omdat ik in mijn OV-boekje (Guia T) had gevonden dat er daar een bus ging en omdat we daar allemaal makkelijk konden komen. Wij dus de bushalte zoeken. Dat is helaas nog niet zo makkelijk hier, met al die eenrichtingsweggetjes. Maar uiteindelijk vonden we een halte met nummer 180 erop. Die moesten we hebben. Daar stonden we dan. Zeker 15 minuten en hij kwam maar niet. Nynke ging dus maar even kijken bij een dichtbij gelegen straat. Toen ze net een paar minuten weg was, kwam de bus er natuurlijk aan. Dus heb ik even als een echter hollandse keihard over straat geschreewd "Nynke, rennen". Gelukkig was het erg rustig op straat en keek er eigenlijk niemand raar op (of ik zag het niet). Hoe dan ook, we haalden allemaal de bus en kwamen na 40 minuten ofzo veilig in Mataderos aan. De feria bleek behoorlijk groot en was erg leuk. Allemaal zelfgemaakte dingen en landproducten (sieraden, kleding, brood, kaas, honing, dulce de leche, en nog veel meer). Ook was er een mega-asado (BBQ) en waren en gaucho´s die aan het ringsteken waren. Daar heb ik natuurlijk foto´s van gemaakt! We zijn ook even ergens gaan zitten voor een hapje, maar dat was geen enorm succes. Het eten was erg vet. De wijn was gelukkig wel erg lekker! Na het eten mag je natuurlijk toetje, dus hebben we allemaal een pannenkoek met dulce de leche gehaald op de feria. Zo zoet! En dan haddden we nog gevraagd om een halve portie! Daarna waren we helemaal rozig en zijn we dus lekker in de bus naar huis gaan zitten. Helaas bleek de bus naar huis echter niet naar huis te gaan. Er waren 2 lijnen 180 en deze ging niet verder dan halverwege. Dus toen moesten we verder met de subte. Ook geen probleem. Toen ik thuis kwam, ben ik nog even vlug langs de supermarkt gelopen voor wat ontbijt voor vandaag. En thuis heb ik braaf huiswerk zitten maken (en mijn nagels gelakt en meer van die nuttige meidendingen). En natuurlijk ben ik op tijd gaan slapen, want dat hoort op een zondag;-)
Vanochtend weer het gebruikelijke ritueel wekker-ontbijt-douche-aankleden-tandenpoetsen-naar school. Zoals afgesproken, heb ik een nieuwe klas. Een erg kleine klas, met naast mij een duits meisje en een zwitsers meisje. De leraar is echter een man, bruno. Ongelooflijk hoe snel de les gaat als die op het juiste niveau is! Voor ik het wist was het pauze. Het was echt erg leerzaam en ik geloof dat ik in deze groep een stuk beter op mijn plek ben. Morgen mag ik weer! ;-) Na de les ben ik nog even een introductiepraatje gaan volgen wat ik vorige week had gemist. Ik had echter niets gemist. Het was een verhaaltje over let op je spullen, pas op voor vals geld en ga niet naar de verkeerde wijken. Dingen die ik in de loop van mijn eerste week hier al wel had opgepikt. Zojuist kom ik uit de extra werkgroep/practicum waarin we met een groepje van 5 studenten hebben gepraat aan de hand van vooraf bepaalde thema´s. Alle andere studenten waren van een (iets) hoger niveau dan ik, dus het was zeker leerzaam! En gezellig ook nog, wat wil je nog meer...
Na een week lijkt het mij tijd voor wat algemene opmerkingen, dus bij deze. BsAs is echt een enorme stad. Ik had me er van tevoren niet zo een voorstelling van gemaakt, maar de stad is echt groot. Dat betekent dat er ook veel te doen is. Soms voor mijn gevoel te veel, van dat idee word ik heel onrustig. Gelukkig hoef ik niet alles te doen hier, houd ik mezelf dan voor. Zolang ik het maar naar mijn zin heb. Ik leef dus heel erg in het moment. Waar heb ik nu zin in? En ik merk dat dat heel vaak niet tango dansen is. Nou ja, dansen zou ik wel willen, maar in mijn eentje naar een vreemde plek gaan waar ik waarschijnlijk niemand ken, daar heb ik meestal geen zin in. Daarom heb ik pas 1 keer gedanst. Ik hoop natuurlijk wel dat dat nog verandert, maar dat is de reden waarom ik me nu meer focus op het Spaans dan op het dansen. Ach, ik heb nog ruim 3 weken. Ik merk weer dat ik prima alleen kan zijn, maar dat alleen ergens heen gaan gewoon niet altijd leuk is. Ik mis mijn vrienden en familie dus wel. Ik vind het dan ook erg leuk dat Karin, Fraukje en Matthijs ook deze kant op komen en kan bijna niet wachten tot ze er zijn. Met Matthijs tel ik zelfs al de dagen af... nog 47 en dan zien we elkaar op Santiago airport;-) Karin komt als het goed is volgende week zondag, dus dat is ook al bijna. Ik moet maar eens nadenken over wat we dan gaan doen. Ik moet natuurlijk s ochtends (of s middags, dat zou kunnen veranderen) naar school, maar de rest van de tijd, kunnen we lekker samen de wijken verkennen en eten en drinken etc. Ja, ik kijk ernaar uit. Onder andere vanwege het bovenstaande, merkte ik dat ik deze week begon na te denken over de mogelijkheid om tegelijk met Matthijs (op 2 januari) terug te vliegen. Daar zitten natuurlijk nogal wat voordelen aan: geen dramatisch afscheid, samen 24 uur terugvliegen is beter dan alleen en ik heb dan nog een week om te wennen in Nederland. En in die week kan ik wellicht ook nog afspreken met allemaal mensen die ik zo gemist heb (dat gaat dan toch makkelijker dan als ik alweer werk). Ik heb Matthijs dus gevraagd om te bellen (dat kan ik hier niet zo makkelijk) met Iberia om eens te informeren hoeveel het kost om mijn vlucht om te boeken. Ik had voor mezelf bedacht dat ik het zou doen bij een prijs onder de 200 euro. En het was onder de 200 euro! Dat betekent dat ik in plaats van op zaterdag 8 januari al op maandag 3 januari in de avond (rond 10 uur, meen ik) terugkom! Ik ben er heel blij mee dat ik op die manier iets langer rustig thuis zal zijn. Zo ben ik hopelijk een stuk minder moe op het feest van Menne en Paul en kan ik in de week daarvoor wellicht al met jullie afspreken. Bel/sms/mail me als je zin/tijd verwacht te hebben die week!
En nu ga ik weer genieten van Buenos Aires. Eerst lekker naar huis (ik zit nu op school) en wat relaxen en vanavond naar de film!
Xx
Stella
25 Oktober 2010 - 20:18
Daddy:
Wat een boel verhalen, Stel ! maar wel getuigend van het feit dat je je daar geen moment verveelt en dat is ook de bedoeling. We gaan je dus wat eerder terugzien; jippie !
Hier in Utrecht alles vrij gewoon zijn gangetje. heb inmiddels 4 x gereden op mijn superdeluxe nieuwe schaatsen. Vanmiddag ( laatste keer? ) in de zon buiten kunnen zitten, wat hier echt zeldzaam gaat worden, de komende maanden.
Groetjes !! -
25 Oktober 2010 - 20:50
Matthijs:
Woei, een nieuw verhaaltje :) - maar zonder foto's?
('t is natuurlijk geen geheim dat ik het OOK leuk vind dat we samen teruggaan...!) -
26 Oktober 2010 - 08:13
Linda:
samen terugreizen met matthijs klinkt als een fijn plan. En ik geef me alvast op voor een stellameet die week ;)
Super dat je spaans zo vooruit gaat. En dat je niet zo gecharmeerd bent van dansen met kleine onbekende mannetjes snap ik hoor. Komt wel weer.
Leuk jurkje trouwens op de foto's... -
27 Oktober 2010 - 08:02
Birgit:
Wat een ervaringen allemaal. Kan me ook best vorstellen dat je familie en vrienden af en toe mist. Goed plan om samen met je vriendje terug te reizen, veel gezelliger en dan kan je nog een beetje bijkomen en de jetlag eraf schudden voor je weer aan het werk moet -
27 Oktober 2010 - 20:28
Fraukje:
Ben er bijna hoor :) ik tel overigens wel de dagen af :p x -
28 Oktober 2010 - 17:33
Stella:
@papa: Ik verveel me inderdaad zeker niet. De stad is zo groot, er is altijd wel wat te doen. Alleen kiezen blijft lastig,-)
@ Linda: staat genoteerd... laat maar weten wanneer jou uitkomt!
@Frauk: Jeeeej, nog maar 2 weekjes!