De eerste dag
Door: Stella
Blijf op de hoogte en volg Stella
14 Oktober 2010 | Spanje, Madrid
De vlucht verliep voorspoedig. Wel verbazingwekkend vond ik het dat ook op deze Iberia-vlucht je moest betalen voor je drankjes. Zal wel nieuw zijn. Met 5 minuten vertraging landden we op Barajas. Daar was mijn backpack 1 van de eerste items op de lopende band. Dus ik kon naar de metro. Voor het eerst vanaf T4 (blijkbaar de eerste keer met Iberia?).
Het hostel was goed te vinden, vlakbij metrostation Tribunal (voor wie Madrid kent). Het is niet heel bijzonder, maar ook niet vies en zeker ook niet duur. Nadat ik een bed had geconfisceerd, ben ik nog even naar buiten geweest voor een flesje water en een praatje met enkele andere hostelgasten (een canadese kamergenoot en een italiaanse violist). Maar toen was het toch al snel bedtijd.
Vanochtend heerlijk uitgeslapen. Dat ging prima hier, gelukkig. Om half 10 toch maar opgestaan vanwege de eindtijd van het ontbijt om 10 uur. Dat bleek niet echt nodig. Het ontbijt is niet om over naar huis te schrijven, dus dat doe ik niet. Om een lang verhaal kort te maken: luca de italiaanse violist en ik zijn nog even ergens anders 'echt' gaan ontbijten. Ook dat was niet geweldig (want erg spaans en dus vet), maar wel ok. Ook even een chai latte gescoord bij de starbucks (zie foto, op verzoek van menne).
En toen was het tijd voor de dierentuin. Maar een paar haltes met de metro, dus ik was er al tegen 12-en. En de baby-panda'tjes zijn liiiief (zie ook foto)! Er zijn er twee, maar ze liggen om beurten bij hun mama. Dit om te voorkomen dat zij er per ongeluk 1 plet. De ander ligt dan in de coufeuse. Ze zijn nu ruim een maand oud en ongeveer zo groot als een knuffelbeer. En ze doen weinig. Slapen en pogingen tot opstaan. Die nog jammerlijk mislukken. Maar oh zo schattig zijn. Ja, ik heb me vermaakt. Ben wel een paar keer terug geweest. Maar heb ook andere dieren gezien. Papa panda bijvoorbeeld (mama niet, die was afgezonderd met jong 2), die erg fotogeniek de hele dag bamboe aan het wegstouwen was. En een rode panda in een boom (waar anders?). Ook kwam ik een eekhoorntje in het wild tegen. Het was lekker rustig in de dierentuin. En zonnig. Een heerlijk relaxed dagje. Ik heb ook verschillende dierenshows gekeken dit keer (dolfijnen, zeeleeuwen, roofvogels en siervogels). Het viel me op dat deze altijd waren ingestoken vanuit een educatieve achtergrond. Er werd heel veel nadruk gelegd op onze verantwoordelijkheid als mens voor de natuur. Goed om te horen! Ze hadden trouwens wel grappige vogels hier. Eentje maakte om de zoveel vleugelslagen een koprol in de lucht! Helaas is het mij niet gelukt dat vast te leggen. Wel de vogel die met steentjes een ei te lijf ging.
Na de dierentuin ben ik nog even langs supermarkt 'rotterdam' gelopen voor wat water en ontbijt voor morgen en nu zit ik weer in het hostel. En het is etenstijd. Naar buiten dus!
Stella
15 Oktober 2010 - 07:21
Birgit:
Hoi Stella,
goede 1e dag gehad dus. Ik ben gek op dierentuinen en vind Panda's echt een wonder van de natuur. Ben helemaal jaloers -
15 Oktober 2010 - 07:36
Lieke Staal:
Hee Stella,
Las via fb dat je naar Z-A gaat, super vet zeg, geniet ervan en schrijf een paar leuke verslagjes voor ons;)
Groetjes, x Lieke
15 Oktober 2010 - 08:18
Kris:
Om 6 uur sochtends een hamburgermenu!??! Vind je het gek dat je niets door je keer krijgt! Hahaha
Hadden ze geen brinta daar?
Maar het klinkt alsof je al helemaal in je element bent! Geniet ervan!
Hugz!!! -
15 Oktober 2010 - 10:10
Stella:
@Kris: het was gelukkig geen 6 uur s ochtends, maar s avonds. Dan is een hamburgermenu iets logischer;-) Brinta hebben ze hier helaas niet... ik behelp me met croissants, verse jus en churros natuurlijk! -
17 Oktober 2010 - 06:22
Michael:
Hey Stella,
Mooi dat je goed en wel gearriveerd bent! Leuk ook in een hostel dat je gelijk veel mensen ontmoet uit alle windstreken :-) Maar wel een beetje koud daar in Madrid voor mijn smaak hoor! Groeten uit Australië. Keep in touch!
Michael -
17 Oktober 2010 - 16:00
Menne:
juist ja...alleen is het bewijs niet duidelijk dat het ook een chai latte is...Maar goed... het is wel duidelijk de starbucks... vooruit dan maar...
Heel veel plezier! -
18 Oktober 2010 - 19:56
Fraukje:
nou Madrid kennen we nou wel ;) waar blijven de foto's van BA? Ben vooral erg benieuwd naar t appartement ;) kus -
18 Oktober 2010 - 21:30
Matthijs:
Woehoe! Ik heb beeld van 't apartement gezien. Jammer dat de rest van 't gesprek ergens onder de oceaan is blijven hangen. Schrijf maar gauw een flinke update Stella!
x
19 Oktober 2010 - 07:20